1.1.2 Advies en begeleiding bij re-integratie

Re-integratie in het juiste tempo!

Is je medewerker langdurige ziek geweest, heeft hij/zij een intensieve behandeling gevolgd. Of keert de werknemer terug na een overbelasting of intensieve zorgsituatie privé? Direct 100% starten is meestal niet de beste optie. Hoe weet je dan, dat je de medewerker niet te langzaam laat opbouwen of te snel? De bedrijfsarts geeft adviezen op hoofdlijnen over de inzetbaarheid, de praktische invulling ligt bij jou als werkgever.

Het is altijd belangrijk dat werknemer en leidinggevenden samen een plan maken om op te bouwen in tijd, taken, tempo en teamcontacten. En dit plan samen voortdurend evalueren en bijstellen waar nodig.

Het kan voor de medewerker en leidinggevende lastig zijn om dit samen goed af te stemmen bv omdat de medewerker nog moeite heeft zijn eigen grenzen te herkennen, erkennen en communiceren of dat de leidinggevende het lastig vindt in te schatten wat er wel en niet mogelijk is t.a.v. werkomgeving en werktaken.

Bij een gebroken been kan dit makkelijker zijn dan bijvoorbeeld bij mentale klachten na een burn-out of overprikkeling na bv covid of whiplash. Vanuit INNcontact kan de dienst advies en begeleiding bij re-integratie ingezet worden.

Uitgangspunt bij re-integratie is te starten vanuit een moeiteloze inzet bij voor de medewerker waardevolle activiteiten. En…op tijd stoppen zodat slechts een korte hersteltijd nodig is.

Re-integratie in het juiste tempo

Wat kan advies en begeleiding voor jou als medewerker opleveren?

De re-integratiecoach kan jou ondersteunen in het duurzaam opbouwen van jouw werkactiviteiten en daarover met jouw en je werkgever in gesprek blijven

Opnieuw starten of weer opbouwen met werken kan ook weer spannend aanvoelen. Het is niet ongewoon als er gedachten langskomen zoals: ‘Kan ik het nog’ ‘Hebben ze nog wel iets aan mij, loop ik niet in de weg?’ ‘Gaat het ooit lukken om weer volledig te werken?’. ‘Krijg ik niet meer klachten?’

Belangrijk voor een duurzame opbouw is om te starten met het moeiteloos uitvoeren van activiteiten en juist starten met die activiteiten waar je energie van krijgt. Soms weet je precies wat dat is en soms is het uitproberen. Belangrijk is om het eerste signaal te leren kennen wanneer je merkt dat je vermoeid raakt. Dan is er een herstelpauze of herstelactiviteit nodig. Dit geldt op het werk maar ook privé!

Bel Hilda voor al je vragen over een coachtraject via: 06-22 70 88 90.

Beoogd resultaat:

Het reageren van je lichaam leren volgen als kompas voor de snelheid van re-integratie!

Met support en vanuit vertrouwen je werk optimaal hervatten