INNcontact met jezelf

Coaching gericht op persoonlijke ontwikkeling

Voor wie?

Wil je een stap zetten? Of ‘moet’ je een stap zetten, omdat iets wat je altijd deed plots niet meer voor jou werkt. Bijvoorbeeld omdat de persoonlijke of werksituatie veranderd is. Je iets heftigs hebt meegemaakt. De communicatie met een of meerdere collega’s of je leidinggevende verloopt niet lekker. Of de terugkerende gedachte: is dit nu wat ik echt wil in mijn leven, in mijn werk en in mijn relaties?

Jouw ‘harde werken’ of ‘verduren’ kan fysiek of mentaal te belastend worden en je vraagt je af hoe je dit vol kunt houden en of je dit vol wilt houden. Dan is het tijd om iets wat niet meer passend is(een wikkel) los te laten en nieuwsgierig te kijken wat er dan tevoorschijn komt.

Wellicht heb je al een keer van andere mensen gehoord dat ze grote stappen hebben kunnen zetten met coaching en zie je dat ze situaties anders zijn gaan benaderen en eigen keuzes hebben gemaakt. Zou dit ook voor jou kunnen werken?


Wat ga je ontwikkelen?

1. Bewustzijn op wat voor jou nu van belang en waardevol is, wat past bij wie jij bent.

Leren luisteren naar de ‘taal van je hoofd en vooral ook van je lijf’ is een effectieve manier om dieper in jezelf op zoek te gaan naar antwoorden. Bijvoorbeeld: Voor wie of wat gaat jouw hart sneller kloppen en stroomt de energie door jouw lijf en kom je vanzelf in actie! In welke situatie is er weerzin en loopt de energie weg. Wat is de rode draad in terugkerende gedachten.

2. Gaan doen: Aansluiten op wat voor jou essentieel geworden is

Als je gewend bent van huis uit iets op een bepaalde manier op te lossen, heb je vaak ook minder bewustzijn op de tegenovergestelde kant. Wellicht ben je er ook nog niet zo handig in en zit er een belemmerende emotie als schaamte, schuld of angst op. Bijvoorbeeld naar iemand anders je grens of je wensen aangeven dat kan heel lastig en groots zijn. Door de eerste stap te zetten en de bijbehorende spanning/emotie toe te laten kun je grote sprongen voorwaarts maken.

3. Realiseren van de verandering in contact met je omgeving

Wat betekent deze ontwikkeling voor je werk, voor je naasten en hoe blijf je zorgvuldig in contact bij het maken van de voor jou noodzakelijke keuzes.

IEMT of bokscoaching kan ingezet worden om het veranderproces te faciliteren.

Als je steeds meer van JEZELF, je eigen kracht en kwetsbaarheid, kunt inbrengen in de ontmoeting met andere mensen, zul je merken dat de relatie zich makkelijker verdiept. Als je aansluit op je eigen ‘stroom’ komen dingen vaak naar je toe en ben je al in actie voordat je bedenkt iets te moeten doen.
Wil even sparren of coaching bij jouw ontwikkelvraag past? Bel mij direct of stuur een mail.

Beoogd resultaat:

Je kunt niet krachtiger worden dan jezelf zijn!

Je kunt niet waardevoller zijn dan jezelf inbrengen!

Voorbeelden van vragen:

Peter: “Ik dacht dat ik mijn leven op de rit had. Vaste baan, leuk gezin, veel vrienden en toch ontbreekt er iets. Ik heb moeite met opstarten elke ochtend en ben minder productief op mijn werk. Wat is er met mij aan de hand?

Roos: “Ik help graag anderen, maar ik hoor steeds terug dat ik dan mijzelf vergeet. Als mijn man vraagt: wat wil jij? Val ik vaak stil en weet ik het echt niet. Voor mij is het belangrijk dat hij en de kinderen het naar hun zin hebben. Hoe kom ik te weten wat ik zelf leuk vind?”

Eline: “Hoe kan ik voorkomen dat ik ‘bevries’ en niet meer adequaat kan denken en handelen als ik een mooi plan wil bespreken met mijn leidinggevende?”

Hans: “Mijn collega’s zeggen dat ik niet luister naar hun voorstellen en altijd mijn eigen plan doordruk”. Hoe kan ik dit veranderen?


Meteen contact?

Gebruik het onderstaande formulier

Bel-mij-terug formulier