Lichaamsbewustzijn opleiding en coaching

Lichaamsbewustzijn: opleidingen en coaching

Hoe leer je als professional de tool ‘lichaamsbewustzijn’ in te zetten tijdens jouw behandeling/begeleiding? Voor het kunnen inzetten van deze tool is het noodzakelijk om nieuwsgierig te zijn naar het reageren van je eigen lichaam.

Vertrouwd te raken met de reacties van je lijf. De prettige reacties maar ook de ongemakkelijke reacties. De mate waarin jij vertrouwd bent met het reageren van jouw lichaam vormt de bandbreedte waarin je jouw patiënt kunt begeleiden.

Het reageren van je lichaam

Opleidingen
Coaching

In de basisopleiding ‘Lichaamsbewustzijn als tool voor professionals in de zorg’ ga je aan de slag met het verkennen van het reageren van je eigen lijf en ook hoe je een patiënt daarin kunt begeleiden. Daarnaast wordt de tool Lichaamsbewustzijn onderbouwd vanuit de vakken anatomie, fysiologie en psychologie. Na het volgen van de basisopleiding kun je het reageren van je eigen lichaam verder uitdiepen in de verdiepingsopleiding: ‘Van Klacht naar kracht’.

In deze opleiding maak je kennis met een zestal stijlen van reageren die we inzetten om ervaren ongemak en onveiligheid te maskeren. We zijn ons niet altijd bewust van deze overlevingsstijlen. Deze zorgen voor veel spanningen in het lijf met klachten en vermoeidheid tot gevolg. Deze twee opleidingen zijn ontwikkeld en worden gegeven in samenwerking met Karin Timmerman van Principium Zelfzorg www.principiumzelfzorg.nl