Achtergrond

2021-06-16-hilda-052-1

Lichaamsbewustzijn als basis voor contact

In 2010 ontdekte ik de kracht en de mogelijkheden van de tool Lichaamsbewustzijn. Door heel simpel de aandacht te richten op de sensaties en reacties van mijn eigen levende lichaam en deze te volgen. Waar word ik echt blij van, wie of wat maakt mij boos, bij wie voel ik mij op mijn gemak en bij wie niet.

Van welke klus krijg ik energie, in welke situatie loop ik leeg. Niet meer nastreven zoals het ‘zou moeten zijn’, maar leren luisteren naar de taal van mijn lijf. Lichaamsbewustzijn is een kostbare tool geworden voor mijn persoonlijke ontwikkeling, voor mijn werk en voor mijn bedrijf INNcontact

De toepassing van lichaamsbewustzijn in de revalidatie…

In deze periode werkte ik als fysiotherapeut in de pijn- en oncologische revalidatie. Het begon mij steeds meer op te vallen dat het herstel bij deze revalidanten vertraagd werd doordat alle fysiologische processen in het lichaam nog ingeregeld zijn op ‘volhouden’ en ‘doorgaan’. Tijdens een overweldigende gebeurtenis, zoals bijvoorbeeld een auto-ongeval, kan het lichaam zelfs overgaan op ‘niet meer voelen’(uitgaan). Voor deze doelgroepen heb ik het programma ‘Lekker in je lijf’ ontwikkeld. Dit programma is gericht op bewustwording van hoe het er voor staat met je eigen lichaam. Als je weet waar het ongemak zit en waardoor dit in stand gehouden wordt, heb je de keuze om het anders te gaan doen.

…en coaching

Al snel merkte ik dat ik de tool ‘lichaamsbewustzijn’ ook succesvol kon inzetten in mijn functie als coach van medewerkers in het Maasstadziekenhuis. Door vanuit het perspectief van eigenheid/identiteit naar de hulpvraag te kijken ontstaat vaak een blijvende verandering vanuit een diepere laag.

Ontwikkelen van geaccrediteerde trainingen

Samen met Karin Timmerman heb ik de 4- daagse training: ‘Lichaamsbewustzijn als tool voor professionals in de zorg’ ontwikkeld. Inmiddels hebben al meer dan 600 fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, podotherapeuten, logopedisten, psychologen en verpleegkundigen deelgenomen aan onze geaccrediteerde trainingen. We horen enthousiaste reacties terug van hoe zij de tool ‘lichaamsbewustzijn’ inzetten in hun werk en voor zichzelf.

LEKKER IN JE LIJF , Krachtig in je leven!!

Over Hilda Aanen:

Ervaring en ontwikkeling als professional

Blijven leren en ontwikkelen komt bij mij van binnenuit en is een kwaliteit die mij veel gebracht heeft. Inmiddels heb ik dit al 35 jaar in de praktijk mogen doen als fysiotherapeut in de 1e, 2e en 3e lijns gezondheidszorg. 13 jaar als coach en 7 jaar als opleider.

Voor mijn eigen ontwikkeling als persoon en als professional heb ik de onderstaande opleidingen gevolgd:

  • Coachopleiding Foundation en Practitioner met EQA-keurmerk gevolgd bij BGL.
  • Meesterschap in Individuele Begeleiding op identiteitsniveau (Phoenix opleidingen)
  • Trainersopleiding (Phoenix opleidingen)
  • Systemisch Werken
  • Maskermaker (overlevingsstijlen herkennen en hoe daaruit te bewegen)
  • DiverseTrainingen/Workshops in Lichaamsbewustzijn
  • Bokscoaching
  • IEMT
  • Opleiding Fysiotherapie en de specialisaties Manuele Therapie en Oncologie

Wat kun je tijdens mijn begeleiding verwachten?

Een warm welkom voor jou met alles wat er is en hoe het is!  Door mijn rust en de ruimte die er is om samen te onderzoeken, voelen mensen zich over het algemeen snel bij mij op hun gemak. Ik werk tijdens mijn coaching en begeleiding niet volgens een strak protocol, maar sluit vanuit praktijkervaring en kennis aan bij wat jij vertelt en vraagt. Daarbij hou ik de focus op het beoogde eindresultaat.

Het vertrekpunt is naast de ratio ook het lichaam. Naast zelfreflectie kan de tool lichaamsbewustzijn ingezet worden om te verkennen hoe ook je lichaam reageert in een bepaalde situatie. Het realiseren van de verandering kan vanzelf gaan en soms ook spannend zijn, je gaat iets nieuws of anders doen! Je kunt op mijn support rekenen!!

De begeleiding kan plaatsvinden in mijn praktijk, op een locatie naar keuze, wandelend of online.

Ontmoet Hilda

Ik vind het heerlijk om in de natuur of door een stad te lopen of te fietsen. De wind blazend door mijn haren en de zon op mijn huid te voelen. De vogels horen kwetteren en het water horen klotsen tegen de rivierdijk. Mensen te groeten of echt te ontmoeten, ervaringen te delen, plezier te maken. Leven voelen in alle cellen van mijn lijf. Altijd nieuwsgierig naar wat iemand drijft en hoe iemand invulling geeft aan zijn leven. Ooh, zo kan het ook…. !

Wil je vrijblijvend met mij sparren over iets wat jouw bezighoudt of wil je weten wie ik ben en wat ik doe? Bel gerust!!

Mobiel: 06 – 22 70 88 90