Achtergrond

2021-06-16-hilda-052-1

Lichaamsbewustzijn als basis voor eigenheid en veerkracht

In 2010 ontdekte ik tijdens een training de kracht en de mogelijkheden van de tool Lichaamsbewustzijn. Door heel simpel de aandacht te richten op de sensaties en reacties van mijn eigen levende lichaam en deze te volgen. Waar word ik echt blij van, wie of wat maakt mij boos, bij wie voel ik mij op mijn gemak en bij wie niet.

Van welke klus krijg ik energie, in welke situatie loop ik leeg. Niet meer nastreven zoals het ‘zou moeten zijn’, of aansluiten op alle vragen vanuit mijn omgeving, maar leren luisteren naar de taal van mijn lijf. Lichaamsbewustzijn is een kostbare tool geworden voor mijn persoonlijke ontwikkeling, voor mijn werk en voor mijn bedrijf INNcontact

De toepassing van lichaamsbewustzijn in de revalidatie…

In de periode dat ik werkte als fysiotherapeut in de pijn- en oncologische revalidatie begon het mij steeds meer op te vallen dat het herstel bij deze revalidanten vertraagd werd doordat alle fysiologische processen in het lichaam nog ingeregeld zijn op ‘volhouden’ en ‘doorgaan’. Voor deze doelgroepen heb ik het programma ‘Lekker in je lijf’ ontwikkeld. Dit programma is gericht op bewustwording van hoe het er voor staat met je eigen lichaam. Als je weet waar het ongemak zit en waardoor dit in stand gehouden wordt, heb je de keuze om het anders te gaan doen.

en tijdens coaching op persoonlijke ontwikkeling medewerkers

Al snel merkte ik dat ik de tool ‘lichaamsbewustzijn’ ook succesvol kon inzetten in mijn functie als coach voor medewerkers van bedrijven. Door vanuit het perspectief van eigenheid/identiteit naar de hulpvraag te kijken ontstaat vaak een blijvende verandering vanuit een diepere laag. Je hoofd ‘weet het’, je lichaam ‘weet het zeker’

Ontwikkelen van geaccrediteerde trainingen

Samen met Karin Timmerman heb ik de 4- daagse training: ‘Lichaamsbewustzijn als tool voor professionals in de zorg’ ontwikkeld. Inmiddels hebben al meer dan 600 fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, podotherapeuten, logopedisten, psychologen en verpleegkundigen deelgenomen aan onze geaccrediteerde trainingen. We horen enthousiaste reacties terug van hoe zij de tool ‘lichaamsbewustzijn’ inzetten in hun werk en voor zichzelf.

LEKKER IN JE LIJF , Krachtig in je leven!!

Over Hilda Aanen:

Ontmoet Hilda

Ik vind het heerlijk om in de natuur of door een stad te lopen of te fietsen. De wind blazend door mijn haren en de zon op mijn huid te voelen. De vogels horen kwetteren en het water horen klotsen tegen de rivierdijk. Mensen te groeten of echt te ontmoeten, ervaringen te delen, plezier te maken. Leven voelen in alle cellen van mijn lijf. IK ben altijd nieuwsgierig naar wat iemand drijft en hoe iemand invulling geeft aan zijn leven. Ooh, zo kan het ook…. !

Ervaring en ontwikkeling als professional

Blijven leren en ontwikkelen komt bij mij van binnenuit en is een kwaliteit die mij veel gebracht heeft. Inmiddels heb ik dit al 35 jaar in de praktijk mogen doen als fysiotherapeut in de 1e, 2e en 3e lijns gezondheidszorg. 13 jaar als coach en 7 jaar als trainer/opleider.

Voor mijn eigen ontwikkeling als persoon en als professional heb ik de onderstaande opleidingen gevolgd:

  • Coachopleiding Foundation en Practitioner met EQA-keurmerk. Geregistreerd bij de NOBCO
  • Bedrijfsmaatschappelijkwerker en Vertrouwenspersoon
  • Meesterschap in Individuele Begeleiding op identiteitsniveau, Systemisch Werken, Maskermaker (overlevingsstijlen herkennen en hoe daar uit te bewegen(Phoenix opleidingen)
  • Trainersopleiding (Phoenix opleidingen)
  • Diverse Trainingen/Workshops in Lichaamsbewustzijn
  • Bokscoaching, TRE en IEMT
  • Opleiding Fysiotherapie en de specialisaties Manuele Therapie, Chronische Pijnklachten, Oncologie en Revalidatie.

Wat kun je tijdens mijn begeleiding verwachten?

Een warm welkom voor jou met alles wat er is en hoe het is!  Door mijn rust en de ruimte die er is om samen te onderzoeken, voelen mensen zich over het algemeen snel bij mij op hun gemak. Ik werk tijdens mijn coaching en begeleiding niet volgens een strak protocol, maar sluit vanuit praktijkervaring en kennis aan bij wat jij vertelt en vraagt. Daarbij hou ik de focus op het beoogde eindresultaat.

Het vertrekpunt is naast de ratio ook het lichaam. Naast zelfreflectie kan de tool lichaamsbewustzijn ingezet worden om te verkennen hoe ook je lichaam reageert in een bepaalde situatie. Het realiseren van de verandering kan vanzelf gaan en soms ook spannend zijn, je gaat iets nieuws of anders doen! Je kunt op mijn support rekenen!!

De begeleiding kan plaatsvinden in mijn praktijk, op een locatie naar keuze zoals bijvoorbeeld het coachhuis, wandelend of online.

Wil je vrijblijvend met mij sparren over iets wat je bezighoudt of wil je weten wie ik ben en wat ik doe? Bel gerust!!

Mobiel: 06 – 22 70 88 90