Vervelende gevoelens loslaten met IEMT

Voor wie?

Mensen die een aanvullende krachtige interventie nodig hebben om velende ervaringen los te laten of te verwerken. En om positieve inzichten juist te integreren en naar zich toe te halen. IEMT is toepasbaar bij angst, depressies, aanhoudende klachten en PTSS.

Het resultaat van een IEMT-sessie is een gevoel van loslaten, vrijheid en welzijn.

Wat is IEMT?

IEMT is een afkorting van Integral Eye Movement Therapy. Tijdens het maken van specifieke oogbewegingen worden steeds terugkerende vervelende emoties en gevoelens en herinneringen geneutraliseerd. Bijvoorbeeld een schuldgevoel of schaamte. Ook kun je tijdens oogbewegingen ingrijpende levenservaringen verwerken.

Waarom gebruikt IEMT oogbewegingen?

Bij intense ervaringen maakt je brein een koppeling van die ervaring met het gevoel van dat moment. Bij vergelijkbare ervaringen komen elke keer automatisch diezelfde vervelende gevoelens weer boven terwijl dat rationeel gezien, in deze omstandigheden helemaal niet hoeft. Je brein laat je steeds het oude gevoel voelen van toen. Door een patroon van oogbewegingen te maken door middel van IEMT therapie, leert het brein om breder te kijken en de herinnering te laten vervagen en te ontdoen van de emotionele lading.

Wat merk je na een behandeling?

Het is heel verschillend hoe mensen zich na een IEMT therapie sessie voelen. Meestal ontspannen of een beetje moe. Bij het loslaten van heel heftige emoties kan het zijn dat het lichaam nog even nareageert. Je kunt zowel fysiek als mentaal merken wat je al die tijd hebt meegedragen. In feite moet je wennen aan een leven zonder de zware last van bepaalde herinneringen. Na de IEMT sessie zal je bij het denken aan deze nare gebeurtenis veel minder of geen nare emoties meer ervaren.

Bel Hilda voor een afspraak: 06-22 70 88 90.

Beoogd resultaat:

Een oude last valt van je schouders

Een ‘onbereikbaar’ doel weer naar je toehalen