INNcontact met JEZELF

Persoonlijke coaching

Voor wie?

Begint er bij jou verlies van vitaliteit, frustratie of onrust te ontstaan? Of de gedachte: is dit nu wat ik echt wil in mijn leven, in mijn werk en in mijn relaties? Dit soort gevoelens en vragen horen bij het normale leven. Onze omgeving verandert voortdurend en ook onze eigen behoeftes veranderen in ons leven. Op je 20e vind je wellicht andere dingen belangrijk dan op je 40e. Je gaat een aantal zaken, die je wellicht al langer van plan was, anders aanpakken.

Als het ongemakkelijke gevoel blijft of elke keer terugkomt, kan er iets onder liggen waar je nog geen bewustzijn op hebt. Dan werken de oplossingen die je bedacht hebt niet of onvoldoende. Dan is het nodig te gaan verkennen wat vraagt dit signaal van het lichaam van mij? Wat is de boodschap vanuit de onderstroom?

Wat kun je ontwikkelen:

Leren luisteren naar de ‘taal van je lijf’ is een effectieve manier om dieper in jezelf op zoek te gaan naar antwoorden. Door de aandacht te richten op de signalen van jouw levende lijf kun je het contact met JEZELF verdiepen. Bijvoorbeeld: Voor wie of wat gaat jouw hart sneller kloppen en stroomt de energie door jouw lijf en kom je vanzelf in actie! Wie of wat houdt jou nog tegen om jouw eigen ‘stroom’ te volgen? Waar zitten jouw (nog onbewuste) loyaliteiten. Hoe ga je om met schuld en schaamte? Welke keuzes maak je wel en welke niet? Samen kunnen we verkennen hoe de ratio en de taal van jouw lijf elkaar kunnen gijzelen om in de comfortzone te blijven, maar ook hoe ze elkaar kunnen versterken om stappen te zetten die goed voor jou zijn.

Als je steeds meer van JEZELF, je eigen kracht en kwetsbaarheid, kunt inbrengen in de ontmoeting met andere mensen, zul je merken dat de relatie zich makkelijker verdiept. Als je aansluit op je eigen ‘stroom’ komen dingen vaak naar je toe en ben je al in actie voordat je bedenkt iets te moeten doen.

Beoogd resultaat:

Je kunt niet krachtiger worden dan jezelf zijn!

Je kunt niet waardevoller zijn dan jezelf inbrengen!

Voorbeelden van vragen:

Peter: “Ik dacht dat ik mijn leven op de rit had. Vaste baan, leuk gezin, veel vrienden en toch ontbreekt er iets. Ik heb moeite met opstarten elke ochtend en ben minder productief op mijn werk. Wat is er met mij aan de hand?

Roos: “Ik help graag anderen, maar ik hoor steeds terug dat ik dan mijzelf vergeet. Als mijn man vraagt: wat wil jij? Val ik vaak stil en weet ik het echt niet. Voor mij is het belangrijk dat hij en de kinderen het naar hun zin hebben. Hoe kom ik te weten wat ik zelf leuk vind?”

Eline: “Hoe kan ik voorkomen dat ik ‘bevries’ en niet meer adequaat kan denken en handelen als ik een mooi plan wil bespreken met mijn leidinggevende?”

Hans: “Mijn collega’s zeggen dat ik niet luister naar hun voorstellen en altijd mijn eigen plan doordruk”. Hoe kan ik dit veranderen?